Aihe seksi liikkeet

aihe seksi liikkeet

Seksistä puhuminen, tai puhumattomuus. Viime päivinä on mediassa keskusteltu huonosta seksistä ja sen herättämistä tunteista ja vaikeista tilanteista. Olen seurannut keskusteluita, itsekin osallistunut niihin, ja päätynyt oikeastaan kerta toisensa jälkeen samaan loppuajatukseen kuin mihin päädyn niin usein kun keskustelunaiheena on seksi: Siitä pitäisi puhua niin paljon, että siitä katoaisi kaikki outous-, häpeä-, nolous- ja vaivaantuneisuuslisät.

Ja jottei teema ihan menisi blogini ohitse, puhutaa seksistä myös lapsiperheissä. Eivätkä lapsettomatkaan kovin herkästi tähän teemaan lähde. Harvoin tulee tilanne että bussissa tai lounaspöydässä tulisi keskusteltua seksistä edes sen aika hyvänkin kaverin kanssa.

Tuntuu olevan helpompi puhua vaikkapa synnytyksestä kuin seksistä. Mikä on sinällään hämmentävää. Selvennetään heti tähän alkuun myös se, että kun viittaan keskusteluun seksistä, en tarkoita että ihmisten pitäisi repostella ja kertoa yksityiskohtaisesti oman parisuhteensa asennot, liikkeet ja aktien kestot. Tarkoitan sitä, että seksistä kyettäisiin puhumaan kuten esim puhutaan eri tavoista riidellä, tai viettää parisuhdeaikaa.

Että voistaisiin puhua siitä seksitkertoijen määrästä ilman suuria draamankaaria, ilman liioittelua tai vähättelyä. Ennen lapsia keskusteluihin seksistä ajatui vielä sentään silloin tällöin.

Useinmiten toki tilanne vaati tietyn tunennelman tai alkoholimäärän alle. Silloin tuli puhutuksi siitä kuinka usein, koska ja millä mieltymyksillä asiaa harrastettiin. Kun lapset tulivat kuvioon, lakkasivat ne keskustelutkin.

Olettamus oli, että koska on lapsia, ei ole oikeastaan seksielämää. Ei vain jaksa, eikä huvita. Ja muutenkin koko asia tuntuu niin vaivalloiselta ja hankalalta. Näissä tilanteissa minä itse vaikenen, koska jostain kumman syystä minulle tulee nolous, ja lähes vähän häpeällinen olo, en kehtaa sanoa ääneen, että meillä kyllä harrastetaan hyvää seksiä ihan yhtä aktiivisesti, ellei enemmänkin, kuin ennen lapsia.

Muistan kun kävin lääkärissä jälkitarkastuksessa Kuopuksen syntymän jälkeen. Lääkäri kysyi lapsivuodeajasta ja tarkasti asianmukaisesti paikat. Tämän jälkeen hän istutti minut tuoliin ja kysyi että mitenkäs ehkäisy. Onko se mies kotona jo ihan mahdoton eikä meinaa jättää sinua rauhaan? Tuijotin lääkäriä vähän äimistyneenä enkä oikeastaan tiennyt mitä vastaisin.

Totesin sitten että juu, ehkäisy olisi hyvä juttu, ei tarttisi pelata kondomeilla, mutta kyllä meillä se on ihan yhteistä kivaa se seksin harrastaminen eikä jokin toimenpide jota minä vain siedän kiimaiselta mieheltä.

Lääkäri naurahti ja totesi siihen vain, että sehän on mukavaa. Olettekin sitten poikkeus, yleensä ne miehet  haluavat, naiset eivät. Ja sitten jos mies on sitä sorttia ettei jaksa odotella niin.. Tuo koko keskustelu oli minusta niin absurdi että en oikeastaan edelleenkään saa siitä mitään otetta. Totta toki on, että pikkulapsiperheissä petetään ja pikkulasten vanhemmilla on sivusuhteita. Mutta tutkimusten mukaan pettäjinä toimivat niin miehet kuin naisetkin.

Lapsen synnyttyä aikuisten huomio kiinnittyy lapseen. Kuitenkin jos se kaikki on poissa puolisolta, silloin varmaan aletaan rakentaa niitä säröjä jotka voivat pahimmillaan johtaa seksittömyyteen ja eroon. Mutta se, että otetaan itsestäänselvyytenä se että nainen ei halua seksiä, mies haluaa.

Että ajatellaan itsestäänselvästi ettei pikkulapsiaikaan tavallaan kuulu mikään muu seksi kuin se mikä saa miehen pysymään juuri ja juuri tyytyväisenä ilman että lähtee vieraisiin.

Se on se, joka minua järkyttää. Halujen katoaminen on varmasti musertavaa. Se että haluaisi haluta, muttei vain halua. Varmasti on myös turhauttavaa olla niin väsynyt ettei vain jaksa harrastaa seksiä.

Ja sitten kun sitä on ollut harrastamatta tarpeeksi kauan, on sen uuden yhteyden löytäminen aina hankalampaa. Lapsen myötä kaikki muuttuu. Mutta jos me puhuisimme, jos me kykenisimme keskustelemaan tästäkin asiasta ilman, että se vaatii ponnisteluita, nolostumista, syvää sisään- ja uloshengittelyä, löytyisivät ratkaisutkin ehkä helpommin.

Voitaisiin puhua toiveista, haluista ja siitä miten ne saadaan toteutettua. Jos toisen vanhemman aika ja energia menee vain kodin ylläpitämiseen, voisiko toinen auttaa, irtoaisiko talousbudjetista rahaa kerran tai kaksi kuussa käyvälle siivoojalle.

Voisiko sitä seksiä mahdollisesti harrastaa heti alkuillasta lasten mentyä nukkumaan, vaikka sohvalla, jos myöhemmin ei enää jaksa? Minä en missään nimessä ole sanomassa, että ihmisten tulee harrastaa seksiä velvollisuudesta tai harrastaa sitä vaikka hei halua vain siksi että toinen osapuoli olisi tyytyävinen.

Mutta, rehellisyyden nimissä minä joudun myös sanomaan, että eivät ne jokaiset seksikerrat meilläkään ole sellaisia tajunnan räjäyttyäviä himopläjäyksiä, joita median kuvien ja kirjoituste perusteella seksin tulisi olla ollakseen hyvää. Hyvä seksi voi olla sellaistakin josta tulee hyvä, tyyväinen olo. Nainen tarttuu miehen peniksen varren tyveen toisella kädellä ja ottaa peniksen suuhunsa.

Nainen liikuttaa suuta ja kättä puristusotteessa samanaikaisesti ylös ja alas. Otteen voimakkuutta voi ja kannattaa vaihdella sekä suussa että kädessä. Lisää tuntemuksia tulee, jos käyttää samaan aikaan kieltä.

Liikkeen nopeutta voi vaihdella. Nainen makaa selällään, mies on naisen jalkojen välissä polvillaan. Mies nuolee naisen alapäätä: Tarkoituksena edetä vähitellen kohti tuntoherkintä aluetta eli klitorista.

Kosketuspinnan laajuutta voi ja kannattaa vaihdella, samoin liikkeen nopeutta. Mies nuolee naisen alapäätä pyörivin liikkein tai tai tehden kielellä kahdeksikkoa. Suuseksi voi olla myös kielteinen ja mahdoton asia toteuttaa monestakin eri syystä, eikä siihen voi pakottaa.

Tyypillisiä syitä kieltäytyä suuseksistä ovat tunne, että suuseksi on likaista, eritteet maistuvat oudoilta tai pahoilta.

Joidenkin mielestä omat genitaalit ovat rumat ja niiden tarkastelu läheltä kiusallista. Ennakkoasennetta muuttamalla ja kokeilemalla suuseksiä, voi kuitenkin saada uudenlaisen myönteisen kokemuksen tai vahvistuksen, että tämä ei ole minulle sopiva tapa nauttia seksistä. Tarja Santalahti, kliininen seksologi, psykoterapeutti, Väestöliiton Familia Oy sekä seksikoulun esiintyjät Saana ja Risto.

Tutustu muihin Vanhempien seksikoulun harjoitteisiin. Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Meillä on ihan samanlaista. Näillä asiantuntijoiden vinkeillä selviät - jos nyt et ihan naarmuitta - ainakin hengissä loppuvuoden kuumottavimmasta juhlapyhästä.

Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen.

No, se ei todellakaan mene ihan niin. U-, G- ja A-pisteiden avulla voi saada lisää nautintoa. Tutkimusmatkalla ei ole tylsää, sillä keskittymällä ja hiljentymällä voi löytää aivan uudenlaisia nautinnonlähteitä. Sukuelimistä löytyy aina uutta opittavaa niin itselle kuin kumppanille.

Vanhempien seksikoulun viimeisessä jaksossa laitetaan kartalle U-, G- ja A-pisteet. Kun vauva ei nuku, ei nuku vanhempikaan.

Muutama poikkeusyö menee, mutta kun huonot unet jatkuvat päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen, alkaa useimmilla huumori loppua. Onko mitään tehtävissä, jotta huonosti nukkuva vauva tai lapsi nukkuisi paremmin?

Jos nainen oikeasti saa orgasmin, hän haluaa seksiä jatkuvasti, uskoo Satu Söderström. Hän arvelee, että iso osa naisista ei saa orgasmia, vaikka luuleekin niin. Satu itse on mestari orgasmien saamisessa — hän testasi kykyään työhaastattelussa pankissa.

Voiko ottaa yhden lasin viiniä? Ehkä kerran viikossa - vai useammin? Ehkä kerran kahdessa viikossa? Vai olisiko paras olla ottamatta mitään? Selkeää vastausta alkoholin ja imettämisen yhdistämisestä on vaikeaa saada. Mitä mietit, Ronja Salmi?

Avusteinen seksi on Suomessa edelleen tabu. Monelle se on kuitenkin ainoa tapa saada kosketusta ja hellyyttä. Kosketus ja hyväily kuuluvat olennaisesti rakasteluun. Hyväily ja koskettaminen kertovat toisen arvostamisesta ja hyväksymisestä. Ne kuuluvat rakasteluun olennaisena osana. Hyväilyn yhdistäminen seksiin myös lisää nautintoa. Jag har sällskapat med min pojkvän nu i ett år och vårt sexliv fungerar inte alls, eller ärligt talat så har vi inget sexliv. I början fungerade det bra, men nu har han ingen sexlust över huvud taget.

Jag vill jättegärna ha vårt sexliv tillbaka, men jag vet inte alls vad jag ska göra. Problemet sitter till största delen mellan öronen på min pojkvän. Toiset 36 prosenttia kertoi, että intiimialueen hively ei ollut välttämätöntä orgasmin saamiseksi, mutta se teki kuitenkin kokemuksesta paljon nautinnollisemman. Kaksi kolmannesta naisista kertoi, että heidän mielestään parhaalta tuntui ylhäältä alas menevä liike suoraan klitoriksen päällä.

Valtaosa naisista piti melko kevyestä kosketuksesta, ja vain 11 prosenttia halusi, että klitorista painettiin kovemmin. Valtaosa niistä naisista, jotka pitivät klitoriksen epäsuorasta stimuloinnista, kertoivat nauttivansa siitä, että häpyhuulia kosketeltiin.

Noin 30 prosenttia kertoi pitävänsä siitä, että häpyhuulia painettiin yhteen hieman kuin voileipää. Jotkut suosivat alueen koskettelua oikealta ja toiset vasemmalta sivulta. Tyydyttävä kosketus on yksilöllistä. Tutkimusta oli tekemässä lääkäri ja Indianan yliopiston seksuaaliterveyden edistämisen keskuksen johtaja Debby Herbenick. Herbenickin mukaan tutkimus edustaa laajemmin naisten mieltymyksiä, kun aiemmat tutkimukset ovat keskittyneet vain nuoriin naisiin tai seksuaaliterapiassa käyviin henkilöihin.

Orgasmin saamiseen ei ole olemassa yhtä oikea tapaa, mutta tutkimuksen mukaan jotkin tavat ovat suositumpia kuin toiset. Jos siis kaipaat nautittavampaa orgasmia, Herbenick suosittelee kertomaan kumppanille avoimesti, millaisesta kosketuksesta pidät. Tältä näytti kesän Asuntomessualue Porissa median ennakkotutustumispäivänä toukokuussa. Kävimme syömässä kouluruokaa Kaisaniemen ala-asteella. Katso videolta, mitä ruokana oli, ja miten se maistui!

Näin autat naista saavuttamaan orgasmin. Seksityyny tuo lisää nautintoa. Erikoinen kikka ennen seksiä saattaa parantaa mahdollisuuksia orgasmiin — voisiko olla näin helppoa?

Seksimokat, joihin kolmekymppiset sortuvat: Voiko orgasmin teeskentely auttaa saavuttamaan sen oikeasti? Kenties, mutta tietyssä vaiheessa suhdetta ei kannata kokeilla. Kiusalliset seksihetket, jotka moni tunnistaa: Montako näistä olet kokenut?

Älä anna seksielämän hiipua — piristä petileikkejä seksigurun vinkeillä. Näin löysin parisuhteeseeni uuden kipinän — seksivinkki, josta kannattaa ottaa hyöty irti kesällä. Jälleen yksi hyvä syy harrastaa säännöllisesti seksiä: Tutkimus osoitti hyödyn muistia vaativissa tehtävissä.

Opiskelija sai aivohalvauksen, lääkärit eivät auttaneet — luulivat naisen olevan humalassa. Morsian meni kauneusleikkaukseen ennen häitään — saikin aivovaurion. Onko jalkojen turvotus ja väsyminen tuttu vaiva? Christine Organ sai uimahyppytornissa kohdata nuoria tyttöjä, joiden käytös teki häneen suuren vaikutuksen.

Organ päätti kiittää tyttöjä julkisesti kolumnissaan.

Huora, äiti vai kan­sa­lai­nen? Seksityöläisten oikeudet puhut­ta­vat Argentiinassa. Seksityön kri­mi­na­li­soin­ti tekee kaikista sek­si­työ­läi­sis­tä uhreja ja rikol­li­sia, vaikka osa on alalla omaeh­toi­ses­ti. Seksuaalinen häirintä Suomessa on jälleen ajan­koh­tai­nen teema syksyn metoo -kampanjan myötä.

Vaihtokauppaseksi laajentaa näkemystä seksin ja rahan suhteesta. Millaisia vaihdon ja vuo­ro­vai­ku­tuk­sen suhteita vas­tik­keel­li­seen seksiin voi liittyä?

Skandinaavisen vapaan seksin mela­ne­sia­lai­set juuret   esittää, että poh­jois­mai­nen vapaa­mie­li­syys on saanut sytykkeen ant­ro­po­lo­gi­sis­ta tut­ki­muk­sis­ta, jotka kuvasivat nuorten tro­brian­di­lais­ten eroot­tis­ta elämää. Seksuaalisuuden ilme­ne­mi­nen on myös kult­tuu­ris­ta. Maailman eri kolkista tunnetaan paljon käy­tän­tö­jä, jotka poik­kea­vat län­si­mai­sen sek­su­aa­li­suu­den his­to­rias­ta tai nyky­päi­väs­tä. Sukuelinten laulu on havai­ji­lai­nen perinne, jossa jokaisen ihmisen sukue­li­mel­lä on oma humo­ris­ti­nen värssynsä.

Kaikkialla maa­il­mas­sa ei suudella   osana romanttis-eroot­tis­ta vuo­ro­vai­ku­tus­ta, vaan näykitään esi­mer­kik­si kul­ma­kar­vo­ja. Ruandalainen orgasmi   keskittyy naisen eja­ku­laa­tioon, jota aletaan har­joi­tel­la jo nuorena. Sperman voima oli Papua-Uuden-Guinean baruya-kansan kes­kuu­des­sa perin­tei­ses­ti hurja. AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa. Kirjoittajat ovat antropologeja ja oman alansa ammattilaisia.

Naapurina jääkarhu on etnografinen journalismihanke, joka toteutetaan Norjan Huippuvuorilla kesäkuussa Elämme kehoissamme kaiken päivää, ja navigoimme ympäröivää todellisuutta paitsi kehojemme kautta, Alle murrosikäisten lasten sukupuolikokemuksiin ja -käsityksiin sekä sukupuolen esittämiseen liittyvää kokemusperäistä tutkimusta on tehty kansainvälisesti hälyttävän vähän.

Miten sukupuoli ja sukupuolisuus ilmenevät lapsen maailmassa? Miten heteroseksualisoidut seurustelunomaiset suhteet toimivat osana lasten monitasoisia sosiaalisten suhteiden kokonaisuuksia?

Viime lokakuussa Yhdysvalloissa alkunsa saanutta metoo-kampanjaa on verrattu ilmiönä jopa naisten äänioikeuden saavuttamiseen. Liikettä on kuitenkin kritisoitu miesten liiallisesta syyllistämisestä.

Artikkeli käsitelee metoo-ilmiötä, sen haastamaa vaikenemisen kulttuuria sekä maskuliinista kunniakäsitettä Suomessa. Tekijät Media Ota yhteyttä Privacy Policy. Toggle navigation Toggle navigation. Ehkä kerran kahdessa viikossa? Vai olisiko paras olla ottamatta mitään? Selkeää vastausta alkoholin ja imettämisen yhdistämisestä on vaikeaa saada. Mitä mietit, Ronja Salmi? Avusteinen seksi on Suomessa edelleen tabu.

Monelle se on kuitenkin ainoa tapa saada kosketusta ja hellyyttä. Kosketus ja hyväily kuuluvat olennaisesti rakasteluun. Hyväily ja koskettaminen kertovat toisen arvostamisesta ja hyväksymisestä. Ne kuuluvat rakasteluun olennaisena osana. Hyväilyn yhdistäminen seksiin myös lisää nautintoa. Jag har sällskapat med min pojkvän nu i ett år och vårt sexliv fungerar inte alls, eller ärligt talat så har vi inget sexliv. I början fungerade det bra, men nu har han ingen sexlust över huvud taget.

Jag vill jättegärna ha vårt sexliv tillbaka, men jag vet inte alls vad jag ska göra. Problemet sitter till största delen mellan öronen på min pojkvän. Han kan inte se mig som en älskare i sängen och på samma gång mor till hans barn. Jag är rädd för att vårt förhållande tar slut om vi inte får problemet löst.

Kommer det alltid blod när man förlorar oskulden? För mig kom det väldigt lite blod och det fick min kille att tvivla på att jag varit oskuld. Jag är tjugofyra år. Jag och min kille har haft sex, och han knullade så hårt att jag fick blåmärken på mina lår och lite på höfterna. Och jag vågar inte säga att han gör det för hårt. Kan du hjälpa mig? Vad är sked för någon sexställning?

Vad gör man då? On aika aloittaa Vaakakapina! Lopetetaan laihdutus, aloitetaan elämä. Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta! Pekka Heiskaselle lapsenlapsi Ali on kuin oma poika.

Pekka Heiskanen on ukki kahdeksalle lapsenlapselle. Erityisen tärkeä ja läheinen hän on tyttärensä Jenni Heiskasen esikoiselle, vuotiaalle Alille. Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä. Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna.

Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL: Täytyykö aina hinkata asioita eestaas, pohtii Jenny Lehtinen.

Jenny Lehtinen on lipsunut, ylisuorittanut, kapinoinut ja pudonnut korkealla. Elämänmuutos ei ole käynnistynyt helposti, mutta ehkä onkin ihan hyvä niin! Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan. Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista.

Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL: Joulu ei ole pelkkää riemua, kirjoittaa nimimerkki Kibiscus. Joulusta kirjoittaa nimimerkki Kibiscus. Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun. Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään.

Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti. Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä. Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset.

Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen. Yle Tunnuksen käyttöehdot muuttuvat Hyväksyn käyttöehdot Hyväksyn myöhemmin. Marja Hintikka Live, vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu. Lisää ohjelmasta Marja Hintikka Live Marja Hintikka Live, jakso 7 Kuva: Mistä on äiti-look tehty? Eturepuista, patalapuista… ja armollisuudesta.

Marja Hintikka Live, jakso 7, kysely Kuva: Näin Marja Hintikka Liven katsojat kokivat synnytyksen! Amran perhe amran perhe. Marja Hintikka Live yllätti bosnialaistaustaisen Amran.

Lisää jaksosta Marja Hintikka Live - Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla.

Kultainen Venla näytti, että unelmat ovat toteuttamista varten. Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä — unohda turha syyllisyys vanhempana! Joulu - jokavuotinen painajainen vai kerrankin aidosti rentouttava juhla? Lisää sarjasta Marja Hintikka Live. Uusimmat artikkelit Luetuimmat Aiheeseen liittyvää. Kultainen Venla näytti, että unelmat ovat toteuttamista varten Kultainen Venla kuuluu kaikille vanhemmille! Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.