Pillu paljaana piiskaa pyllylle

Naisen pitää saada 5 kertaa viikossa Remmiä. Mr piiskaaja , Minne Kuritar on jäänyt? Hän olisi vaikka kuinkka paljo töytä täällä minun kotini,olen laiska tottelematon rannikkohurri joka tarvitse opituksen! Eilen aamuna äitini herätti minut sanoi tule alakertaan minun piti riisua ihan paljaaksi ja ensin minun piti mennä äidin ja isän sängylle tyynypinon päälle pyllistys asentoon äiti alkoi piiskaamaan tuntui tosi paljon niin että pylly oli ihan veren punainen, sitten piti kääntyä pinppi äitiin päin äitti laittoi peiton silmieni eteen etten näe äitiäni enkä pinppiäni.

No tietenkin isä oli kuvannut salaa tämän jutun ja laitoimme piuhan telkkuun ja katsoimme sitä koko aamun! Hieno homma, nokkosia pinpissä. No jopas , Vanhempani olivat taas lähteneet loma matkalle. Kun jäimme isosiskon kanssa kahden kotiin. Isosiskoni oli jo vuotias, kun itse olin 7-vuotias. Illan hämärrytyä tuliin kotiin. Isosiskoni kysyi tiukasti, mitä kello on? Sanoin, että kymmenen yli kymmenen.

Ja milloin oli kotiin tuloaika hän tivasi? Sanoin , että kello kymmenen. Olet taas myöhässä ja tulet saamaan piiskaa. Isosiskoni oikein nautti näistä piiska sessioista. Hän komensi pihalle odottamaan rangaistusta. Menin pihalle ja näin kolme hänen tyttökaveriaan olevan pihakeinussa.

Kuulin, että tytöt kirskuivat, että kohta poika saa piiskaa. Isosiskoni tuli vajasta ratsuraippa kädessä, ja komensi,että kaivon kannelle nojaamaan. Kun kuului käsky, että housut alas ja ihan nilkkoihin asti.

Laskin päällyshousut alas ja jäin odottamaan. Samassa kuului käsky, että alushousut nilkkoihin ja heti. Laskin alushousutkin nilkkoihin, kuulin kun tytöt alkoivat supista keinussa, nähtyään paljaan pyllyni.

Olin siinä pylly paljaana tyttöjen edessä. Isosiskoni käveli kohti iteäni piiska kädessä. Olin huomannut, että hän oli käynyt laittamassa rusetin kaulaan. Hän käyttää useasti valkoisen paitapuseron kanssa solmuketta. Olipas tosi tyylikäs piiskaaja. Porukan riskein mies, jos piiskasi häirikön kaikkien nähden, niin moni ongelma ratkesi siihen.

Varoitus tehosi myös silminnäkijöihin. Noloa myöntää, mutta minusta tuli heti "kiltti" poika. Tuohon aikaan varusmiehissä oli todella riskiä kevereita, johtuen heidän ammateistaan. Uhkaaja oli sen verran iso ja roteva, lisäksi olemukseltaan määrätietoinen, joten en tohtinut ottaa riskiä. Tuohon aikaan oli vielä varsin yleistä, että teinihulttio saattoi saada selkäsaunan. Hän on ihminen, vaikkakin vielä kasvuvaiheessaan. Lapsella on parempi muisti kuin nolaavalla vanhemmalla. Haluaako aikuinen, että 40 v.

Entäpä jos lapsi kertoo aikuisena muille - isossa seurassa - vanhempiensa epäoikeudenmukaisesta käytöksestä? Silloin vuoro on vanhemmilla hävetä. Neljäs käsky kehottaa kunnioittamaan vanhempia. Vanhempien pitää olla kunnioituksen arvoiset. No eihän tuo mitenkään tue lapsen henkistä kasvua, päinvastoin.

Epäkunnioittavaa ja henkistä pahoinpitelyähän tuollainen on. Nolaamisen ja häpäisemisen aspekti oli ennen vanhaan todella voimakas. Niin kotona kuin koulussakin rangaistukset pantiin toimeen muiden nähden. Periaatteena tuntui olevan, että kipu ja häpeä auttavat lasta käyttäytymään paremmin. Kotona oli selkäsaunat käytössä. Ja muiden perheen jäsenten nähden.

Se teki rangaistuksesta ankaramman ja nöyryyttävämmän. Ja toimi samalla opetuksena muille. Eikä iskuissa voimaa säästelty. Selkäsaunan jälkeen vähintään puoleksi tunniksi nurkkaan häpeämään housut nilkoissa. Opettaja saattoi käskeä oppilaan luokan eteen ja pitää julkisen nuhdesaarnan. Nurkkaan saattoi joutua häpeämään ja rangaistusnurkka oli tottakai luokan edessä, jotta kaikki näkivät nurkassa seisojan.

Jälki-istunnossa, joka oli itseasiassa jälkiseisontaa joutui aulaan seisomaan. Siellä nökötettiin kaiken kansan nähtävänä. Opettajasta riippui kummin päin piti seistä, selkä vai kasvot seinään päin.

Seisominen saattoi kestää kaksikin tuntia. Ja tuohon aikaan aikuiset, vanhemmat kotona ja opettajat koulussa olivat ehdottomia auktoriteetteja.

Ei olisi tullut mieleenkään sanoa vastaan. Meitä lapsia kasvatettiin häpeällä ja käskettiin häpeämään. Ja rangaistukset, ansaitut ja ansaitsemattomat me kärsimme hiljaa ja nöyrästi selkäsaunan saadessa tuli kyllä usein huuto ja itku ja toisinaan kyyneliä niellen.

Ne tavat ja metodit, joita kasvatuksessa ennen vanhaan pidettiin täysin hyväksyttävinä ja jopa suositeltavina, ja joihin lapsetkin hiljaa nöyrtyivät kun eivät muuta voineet , luokitellaan nykypäivänä pahoinpitelyksi ja suoranaiseksi sadismiksi, joka vanhempien kohdalla johtaisi syytteeseen ja lasten huostaanottoon ja opettajilla välittömään irtisanomiseen. Ajatelkaapa vaikka sata vuotta taakse päin. Kyllä oli maassamme vielä suurempi kuritus, kuin viime vuosisadalla.

Kuritettiin kisällipojat, rengit, piiat, omat lapset. Ei sekään kuritus ollut pään silitystä. Eli jatkumoa on ollut.

Tapa säilynyt sukupolvelta toiselle. Nyt on onneksi ruumiillinen kuritus kielletty. Nyt tulevat oppilaat opettajien silmille ja vanhempiensakin. Sitä julmuutta on vaikea ymmärtää, edes aikuisena. Sain selkääni siskoni tekosista. Äitini piiskasi ja nöyryytti minua julkisesti, vaati tunnustusta varastamisesta, jota en ollut tehnyt. Siinä takapuoli paljaana sitten sain piiskaa vieraiden läsnäollessa, äitini hokiessa, "tunnusta, itke". Kuusivuotiaan päättäväisyydellä purin hammasta, en itkenyt, enkä tunnustanut varastaneeni, kun olin syytön.

Sisareni sitten jäi kiinni ko. Kyllä, luotto meni äitiini ja hänen kasvatustapaansa. Kysymyksessä on ollut selkeä epäoikeudenmukaisuus, joka tietysti on ollut täysin väärin. Vitsakuri joissakin tapauksissa, aina kohtuus mukana, olisi vieläkin paikallaan. Kohtuudella, ei vihan sokaisemana. Koulussamme 50 luvulla yksi opettaja mielellään puhui piiskan saamisesta, kyseli usein kuka oli saanut piiskaa.

Muistan yhden tytön joka kertoi saaneensa illalla remmiä kun ei ollut totellut isäänsä. Itsekin jouduin kertomaan vitsan saamisesta, opettajalle täytyi tietenkin vastata-. Meidän koulussa ei riittänyt vain kertominen, piti myöskin näyttää piiskattu takapuoli sille tai terveyden hoitajalle.

Mutta vain kahden kesken. Ja kertoa miksi oli saanut selkäänsä sillä kertaan, se piti jotain tilastoa piiskan saannista. Meidän opettaja oli erityisen kiinnostunut siitä millaista kuria lapsille kotona pidettiin. Kysyipä kerran kuinka moni saa piiskaa kotonaan. Reilusti yli puolet oppilaista nosti kätensä. Seuraavaksi opettaja kysyi kuinka moni saa tai saisi piiskaa jälki-istunnon vuoksi.

Tämän jälken opettaja alkoi määräämään jälki-istuntoja täysin mielivaltaisesti ja ilman syytä niille, jotka olivat viitanneet. Istuin itsekin muutamia kertoja arestissa täysin syyttömänä kädet ristissä pulpetin päällä, taululle piirrettyä rastia hievahtamatta tuijottaen, kyyneliä niellen.

Ja rangaistuksen lopttua, opettaja kysyi ilkeällä äänensävyllä: Ja kotona odotti piiskaus. Eikä kannattanut sanoa, että jälki-istunto oli ollut aiheeton. Se olisi vain tiennyt entistä ankarampaa kuritusta. Tuohon aikaan opettajat olivat todellisi auktoriteetteja, joita vanhemmatkin kunnioittivat. Seuraavana päivänä koulussa piti kertoa opettajalle kahden kesken yksityiskohtaisesti miten piiskaa oli tullut. Ja myös näytettävä piiskattu pylly hänelle.

Tuollainen toiminnalla ei ollut mitään tekemistä normaalin kasvatuksen kanssa, vaan se oli puhdasta sadismia, kiusantekoa ja mielivaltaa. Oliko näkyvissä muita mielisairauden merkkejä? Mun äidilläni oli tapana nolata poika lasta aina jos vain tuli tilaisuus sille.

Olin tehnyt jotain pahaa ja äitini riisui multa alapääni paljaaksi, Ja käski hakemaan vitsan ja seuras tarkasti että käyn hakemassa reippaasti sen vitsan, Ja tuon hänelle sen ja hän aloitti mun piiskaamiseni vaikka ulkona että kaikki jotka olivat paikalla näkisivät sen piiskaamisen.

Pienempänä poikana ollessani pippelini sai olla rauhassa, Mutta 12v jälkeen äitini laittoi sen AINA yläs että kaikki jotka oli paikalla näkivät että pojalla seisoo penis. Tällaista todellakin tapahtui luvuilla paljonkin.

Myös aikuisikäiset nuoret naiset joutuivat itse noutamaan vitsan. Tiedossani ei siltä ajalta ole, että he olisivat noutaneet housuitta vitsan, mutta sen aikaisissa alusvaatteissa kylläkin. Näkijöitä oli, eri ikäisiä ja eri sukupuolta. Kaikki tiesivät, miksi aluspöksyillään nuori nainen haki pihamaalta vitsan. Kipua olisi aiheuttanut lyönnit housujen päälle, mutta mammat olivat tiukkana, aina oli housut riisuttava, näki kuka tahansa.

Vain vitsa oli ainoa. Mammat keskenään hekumoitsivat kasvatuksensa tuloksilla. Parhaiten kasvatuksessa oli onnistunut se perhe, jonka lapset vanhimpana ottivat housunsa pois muiden nähden. Tämä on historiaa eikä märkää fantasiaa. Aikuistuvia tyttäriä vahdittiin vielä n. Jos tanssireissusta paluun määräaika lipsui, oli viisasta palata kotiin vitsan kanssa.

Äiti oli maaniteltava heti antamaan vitsaa, se olisi muuten ollut edessä seuraavana päivänä muiden läsnäollessa. Pojat saivat jo liikkua melko vapaasti, tulla ja mennä. Samanlaista muistan omasta lapsuudestani.

Tyttöjä piiskattiin ja rangaistiin enemmän kuin poikia. Tämä johtui sukupuolien rooleista ja malleista. Poikien kohdalla hyväksyttiin tiettyyn rajaan asti, että he ovat hieman villejä ja raisuja. Pojat ovat poikia, sanottiin. Tyttöjen kohdalla tällaista ei hyväksytty alkuunkaan. Ei raisua käytöstä, ei sopimatonta kielenkäyttöä. Ajan käsityksen mukaan tyttöjen tuli olla kilttejä, hiljaisia, nöyriä ja hyväkäytöksisiä ja korrekteja kielenkäytöltään.

Jos ei ollut, niin piiskaa tuli helposti. Ja aina paljaalle pyllylle. Tuohon aikaan kaunis käytös ja kohteliasuus olivat hyveitä. Niinpä rangaistuksen jälkeen piti niiata ja kiittää kauniisti. Pääasiallisesti äidit heiluttivat vitsaa ahkerasti ja vaativat nöyryyttäviä rituaaleja. Että kiittää ja niiata! Eikö sellainen kohtaus ollut ruotsalaisessa elokuvassa Fanny ja Alexander? Muistaakseni Alexander pokkasi ja kiitti piiskauksestaan isäpuoltaan, piispaa.

Kysyi kyllä sisua kiittää pahoinpitelystä! Ei minulta olisi luonnistunut. Olen itsekin 73 v. Vaikka onhan nolattu toisella tapaa, kun oli saattopoikia tansseista.

Kyllä tällainen väkivaltainen kasvatus on tuottanut ainoastaan perinteisiä suomalaisia rettelöitsijöitä. Se on ollut tyypillistä etenkin työväenluokkaisille perheille. Itse suosin perheessäni vapaata kasvatusta, typerykset kasvattakoot lapsensa vitsalla. Ottamatta asiaan enempää kantaa tiedän, että näistä aikoinaan vitsan kanssa kasvatetuista tytöistä tuli esimerkillisiä ihmisiä ja äitejä.

Tunnen heistä henkilökohtaisesti useita. Tietääkseni he eivät itse ole soveltaneet vitsakulttuuria omien lastensa kasvatuksessa. Heistä taisikin tulla juuri äitejä ja tottelevaisia naisia nyrkin ja hellan väliin. Kyllä tässä maassa miesten mielivaltaa on kasvatuksessa käytetty. Onneksi vitsan käyttö on kriminalisoitu. Akateemisia babysittereitä on maassa ylitse tarpeen, akateemisuus on menneen ajan nostalgiaa. Sillä ei sinänsä ole mitään itseisarvoa.

Taitaa oma koulutuksesi olla jäänyt kansakoulutasolle. Kyllä minä nautin akateemisesta viisaudestani kaikin rinnoin. Oletko itsekin työväenluokkainen naisten alistaja? Olet duunarivihassasi väärällä palstalla.

Kun kysyit, kerron että valmistuin arvostettuun ammattiin 24 vuotiaana, enkä ole alistaja. Olettamuksesi ovat aiheettomia ja todistavat, että "akateemisuudestasi" huolimatta et kykene keskustelemaan. Kun minä en kyllä hoksaa miksi viisas ihminen alentuisi puhumaan noin alistavaan sävyyn jonkun perheen isästä tai äidistä. Älykkyys on eri, eikä sillä ole painoarvoa sosiaalisissa suhteissa, jos älykäs tyyppi on leuhka tai ylimielinen. Olet varmaankin ymmärtänyt jotakin kertakaikkiaan väärin, koska vaikutat suorastaan tyhmältä!

Montako vuotta opiskelit tuon "viisauden" saavuttamiseksi?? Suurimpaan osaan ns akateemisista ammateista riittää keskitasoinen älyllinen suorituskyky. Joihinkin niistä riittää heikompikin. Ankaran kurittamisen käytäntö saattoi olla seuraamusta sota-ajoista, jolloin miehet olivat rintamalla ja agraariyhteiskunnassa maatilatalous jäi muun perheen hoidettavaksi.

Suuri määrä kyntöhevosiakin oli otettu armeijan käyttöön. Maatilojen oli oltava toiminnassa, myös lasten työpanoksella. Olot varmaankin muistuttivat orjuutta ja keinot karheat. Ajat paranivat ajallaan ja se hitaasti muutti lastenkin kohtelua. Raskaat ajat vaikuttivat ainakin kahteen sukupolveen.

Isä ja äiti ottivat multa alapään paljaaksi silloin kun vain se heille passas. Jos oltiin kylässä ja joku kysyi mun vanhemmiltäni, onko pojalla alkanut karvat kasvamaan? Mutta kun tulin isommaksi pojaksi vanhempani järjestivät mulle pillua palkaksi.

Ei voi olla totta! Näin sanotaan karmaisevasta asiasta. Minkälaisia pervoja vanhemmat voivatkaan olla. Entä ne muut aikuiset? Kiihottiko heitä pikku-pojan pippeli?!

Tuohan voisi luokitella lapsen hyväksikäytöksi. Itsellä on kolme poikaa aikuisia jo hyvän matkaa , ei tulisi kellään tuttavilla, saatikka itsellä pistää poika näytille! Mitä tunnet vanhempiasi kohtaan? Oletko muistuttanut heitä asiasta, jos ovat elossa? Nämä ovat sekopäiden kuvitelmia. Totta kuitenkin on, että housujen pois ottaminen niin, että alapää oli täysin paljas, oli jostakin syystä välttämätöntä. En tiedä missään perheessä piiskatun muuta ruumiinosaa, kuin varta vasten paljaaksi riisuttua pyllyä.

Tämä koski myös jo aikuistumassa olevia nuoria naisia ja muiden läsnäollessa. Jos housujen pois ottamisessa viivytteli tai vastusteli, oli seurauksena helposti koko lopun päivää oltava housuitta. Tällaisia perinteitä pitivät eritoten vanhemmat naiset innokkaasti yllä.

Käsitys oli niin järkähtämätön, että vaikka lapsella olisi ollut vain uimahousut ja paljasta ihoa riittävästi, oli uimahousut otettava pois että paljaalle takamukselle voitiin antaa vitsaa. Uskomukset perinteisiin olivat lujat muissakin asioissa. Mun äitini kielsi minua monta kertaa, ja lopuksi mun äidiltäni palo proppu, Se otti multa uikkarit pois ja haki vitsan sen jälkeen sain selkääni naapurin ja hänen tyttönsä silmien edessä. Yleensä tässä tilanteessa puettiin päälle lyhyt paita, että oli jotakin vaatetta päällä, vaikka se ei mitään peittänytkään.

Se pikemminkin korosti paljaan kikkelin näkymistä esteettä. Minä itse ehdotin että tarkistetaan nyt pojan alapää kylä paikassa. Otin edellispäivän iltalehden ja käärin sen rullalle ja kokeilin sillä läimäytystä ja se tuntui sopivalta.

Olin ottanut myös pihalta tuoreen pajun oksan joka noin puolen metrin mittainen ja sillä olisi hyvä antaa piiskaa. Kello oli seitsemän ja lähdin hissillä yläkertaan. Käytävässä oli hiljaista, kun saavuin Leenan oven taakse. Varovasti soitin ovikelloa ja melkein heti kuulin välioven ja oven aukeavan. Livahdin ovesta nopeasti sisään. Leena seisoi edessäni posket punaisena, silmälasit päässä, jonkinlaista hymyä vääntäen. Päällään hänellä oli valkoinen läpikuultava paita, jonka läpi erottui mustat rintaliivit sekä kesäinen puolihame.

Tiukalla oleva vyö korosti hänen uumaansa tai paremminkin leveitä lantioitaan. Leena perääntyi edelläni ovelta. Ennen kuin hän ehti sanoa mitään, sanoin tiukalla äänellä: Olin edelliskerralla pöydän nähnyt ja todennut sen tukevarakenteiseksi. Leena käveli edelläni lanteet keinuen pöydän eteen.

Siinä hän avasi hameen sivuvetoketjun ja antoi sen pudota kokonaan lattialle ja siten hän kumartui mahalleen pöydälle pyllistäen minulle mustissa alushousuissaan.

Läimäytin saman tien piiskalla häntä takamukselle ja Leena voihkaisi. Läimäytin pajulla pyllyyn ja sanoin: Aina välissä läimäytin nyt piiskalla Leenan isoja kankkuja. Piiskasta jäi punainen viiva, vaikken mitenkään kovaa edes lyönyt. Kysyin ja vastaus tuli hiljaa: Perse punoitti jo aika hyvin ja oli aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Istu pöydän reunalle", pienellä läimäytyksellä tehostin komentoa. Leena nousi ylös ja katselin kuinka hän punoitti ja isot nännit olivat pullistuneet ohuiden rintaliivien ja paitakankaan läpi. Leena asettui istumaan pöydälle. Siitä nostin piiskan hänen kaulalleen ja poskelleen ja sanoin hiljaisella, mutta jämäkällä äänellä: Hieman tärisevin sormin Leena alkoi avata paidan nappeja.

: Pillu paljaana piiskaa pyllylle

Etsin seuraa suomi porno filmit 691
ONLINE ESCORT SERVICE ILMAINEN EROOTTINEN VIDEO 788
ESCORT GIRL MOSCOW ESCORT TALLINNA Itku salkkarit juonipaljastukset escorts sihteeriopisto minulta pääsi, eikä mikään pyytely auttanut. Vaikka vanhemmat tarkoittavat "hyvää" piiskalla ja kovalla kurilla, ei siitä aina hyviä seurauksia ole lapselle. Ei se kuritus ja varsinkaan toisten nähden, olipa omaisia tai vieraita näkemässä ja kuulemassa, itsetuntoa kasvata. Vaikka onhan nolattu toisella tapaa, kun oli saattopoikia tansseista. Yöasun virkaa hoitavan lyhyen t-paidan helma oli noussut tisseihin asti. Olen itse kasvanut nelilapsisessa perheessä ja kotona pidettiin tiukkaa kuria.
Hullun lehmän esso turku thai hieronta Ei kaikki lapset ota asiaa raskaasti, osaavatpa jopa nauraa asialle. Vaika nelikymppinen jo olenkin. Hän kosti silla lailla, että kertoi yhdelle juorunkantajalle joutuneensa piiskaamaan minut. Sen ikäistä poikaa ei enää saa piiskattua. Käytännössä en halua harrastaa hänen kanssaan seksiä.

Livahdin ovesta nopeasti sisään. Leena seisoi edessäni posket punaisena, silmälasit päässä, jonkinlaista hymyä vääntäen. Päällään hänellä oli valkoinen läpikuultava paita, jonka läpi erottui mustat rintaliivit sekä kesäinen puolihame. Tiukalla oleva vyö korosti hänen uumaansa tai paremminkin leveitä lantioitaan. Leena perääntyi edelläni ovelta. Ennen kuin hän ehti sanoa mitään, sanoin tiukalla äänellä: Olin edelliskerralla pöydän nähnyt ja todennut sen tukevarakenteiseksi.

Leena käveli edelläni lanteet keinuen pöydän eteen. Siinä hän avasi hameen sivuvetoketjun ja antoi sen pudota kokonaan lattialle ja siten hän kumartui mahalleen pöydälle pyllistäen minulle mustissa alushousuissaan. Läimäytin saman tien piiskalla häntä takamukselle ja Leena voihkaisi. Läimäytin pajulla pyllyyn ja sanoin: Aina välissä läimäytin nyt piiskalla Leenan isoja kankkuja.

Piiskasta jäi punainen viiva, vaikken mitenkään kovaa edes lyönyt. Kysyin ja vastaus tuli hiljaa: Perse punoitti jo aika hyvin ja oli aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Istu pöydän reunalle", pienellä läimäytyksellä tehostin komentoa. Leena nousi ylös ja katselin kuinka hän punoitti ja isot nännit olivat pullistuneet ohuiden rintaliivien ja paitakankaan läpi. Leena asettui istumaan pöydälle. Siitä nostin piiskan hänen kaulalleen ja poskelleen ja sanoin hiljaisella, mutta jämäkällä äänellä: Hieman tärisevin sormin Leena alkoi avata paidan nappeja.

Alta paljastui nätit puolikupit, jotka tukivat laajoja rintoja niin, että nyt ne näyttivät tosi isoilta ja pystyiltä. Pyöritin piiskaa rinnoilla ja Leena ojensi kätensä selän taakse ja aukaisi liivien hakaset.

Hän ei kuitenkaan päästänyt rintojaan vapaaksi, vaan empi selvästi. Silloin läimäytin piiskalla kevyesti hänen jalkansa sivua ja sanoin: Nyt Leena antoi liivien valua pois rinnoilta ja ne laskeutuivat täristen alas.

Tummat nänninpihat paljastuivat ja niiden keskellä törrötti isot nännit kovina. Tartuin vuorotellen kumpaankin nänniin ja rutistelin niitä sormieni välissä ja Leena sulki silmänsä ja voihki hiljaa. Kumarruin eteenpäin ja imaisin toisen nänninpään huulieni väliin, otin hampaillani kiinni nännistä ja samalla kielellä kutittelin sen kärkeä.

Tein saman toisellekin tissille. Leena huokaili ja kiemurteli käsittelyssäni. Repäisin itseltäni t-paidan pois. Tartuin Leenaa ranteista ja työnsin häntä nojautumaan taaksepäin. Sitten tartuin hänen polviinsa ja aloin vääntämään jalkoja levälleen, samalla kysyen: Leena nytkähti voimakkaasti, kuin olisi piikillä pistänyt.

Levitin käsilläni häpyhuulia ja lipaisi uudelleen klitorista. Imaisin klitoriksen huulieni väliin ja imutin kunnolla ja samalla Leena ulisi ja tärisi hiljaa. Sitten levitin käsilläni jalkoja ja nostin pääni pois jalkovälistä.

Opettaja saattoi käskeä oppilaan luokan eteen ja pitää julkisen nuhdesaarnan. Nurkkaan saattoi joutua häpeämään ja rangaistusnurkka oli tottakai luokan edessä, jotta kaikki näkivät nurkassa seisojan. Jälki-istunnossa, joka oli itseasiassa jälkiseisontaa joutui aulaan seisomaan. Siellä nökötettiin kaiken kansan nähtävänä. Opettajasta riippui kummin päin piti seistä, selkä vai kasvot seinään päin.

Seisominen saattoi kestää kaksikin tuntia. Ja tuohon aikaan aikuiset, vanhemmat kotona ja opettajat koulussa olivat ehdottomia auktoriteetteja. Ei olisi tullut mieleenkään sanoa vastaan. Meitä lapsia kasvatettiin häpeällä ja käskettiin häpeämään. Ja rangaistukset, ansaitut ja ansaitsemattomat me kärsimme hiljaa ja nöyrästi selkäsaunan saadessa tuli kyllä usein huuto ja itku ja toisinaan kyyneliä niellen.

Ne tavat ja metodit, joita kasvatuksessa ennen vanhaan pidettiin täysin hyväksyttävinä ja jopa suositeltavina, ja joihin lapsetkin hiljaa nöyrtyivät kun eivät muuta voineet , luokitellaan nykypäivänä pahoinpitelyksi ja suoranaiseksi sadismiksi, joka vanhempien kohdalla johtaisi syytteeseen ja lasten huostaanottoon ja opettajilla välittömään irtisanomiseen.

Ajatelkaapa vaikka sata vuotta taakse päin. Kyllä oli maassamme vielä suurempi kuritus, kuin viime vuosisadalla. Kuritettiin kisällipojat, rengit, piiat, omat lapset. Ei sekään kuritus ollut pään silitystä. Eli jatkumoa on ollut.

Tapa säilynyt sukupolvelta toiselle. Nyt on onneksi ruumiillinen kuritus kielletty. Nyt tulevat oppilaat opettajien silmille ja vanhempiensakin. Sitä julmuutta on vaikea ymmärtää, edes aikuisena. Sain selkääni siskoni tekosista. Äitini piiskasi ja nöyryytti minua julkisesti, vaati tunnustusta varastamisesta, jota en ollut tehnyt. Siinä takapuoli paljaana sitten sain piiskaa vieraiden läsnäollessa, äitini hokiessa, "tunnusta, itke".

Kuusivuotiaan päättäväisyydellä purin hammasta, en itkenyt, enkä tunnustanut varastaneeni, kun olin syytön. Sisareni sitten jäi kiinni ko. Kyllä, luotto meni äitiini ja hänen kasvatustapaansa. Kysymyksessä on ollut selkeä epäoikeudenmukaisuus, joka tietysti on ollut täysin väärin.

Vitsakuri joissakin tapauksissa, aina kohtuus mukana, olisi vieläkin paikallaan. Kohtuudella, ei vihan sokaisemana. Koulussamme 50 luvulla yksi opettaja mielellään puhui piiskan saamisesta, kyseli usein kuka oli saanut piiskaa.

Muistan yhden tytön joka kertoi saaneensa illalla remmiä kun ei ollut totellut isäänsä. Itsekin jouduin kertomaan vitsan saamisesta, opettajalle täytyi tietenkin vastata-. Meidän koulussa ei riittänyt vain kertominen, piti myöskin näyttää piiskattu takapuoli sille tai terveyden hoitajalle. Mutta vain kahden kesken. Ja kertoa miksi oli saanut selkäänsä sillä kertaan, se piti jotain tilastoa piiskan saannista.

Meidän opettaja oli erityisen kiinnostunut siitä millaista kuria lapsille kotona pidettiin. Kysyipä kerran kuinka moni saa piiskaa kotonaan. Reilusti yli puolet oppilaista nosti kätensä. Seuraavaksi opettaja kysyi kuinka moni saa tai saisi piiskaa jälki-istunnon vuoksi. Tämän jälken opettaja alkoi määräämään jälki-istuntoja täysin mielivaltaisesti ja ilman syytä niille, jotka olivat viitanneet.

Istuin itsekin muutamia kertoja arestissa täysin syyttömänä kädet ristissä pulpetin päällä, taululle piirrettyä rastia hievahtamatta tuijottaen, kyyneliä niellen. Ja rangaistuksen lopttua, opettaja kysyi ilkeällä äänensävyllä: Ja kotona odotti piiskaus.

Eikä kannattanut sanoa, että jälki-istunto oli ollut aiheeton. Se olisi vain tiennyt entistä ankarampaa kuritusta. Tuohon aikaan opettajat olivat todellisi auktoriteetteja, joita vanhemmatkin kunnioittivat. Seuraavana päivänä koulussa piti kertoa opettajalle kahden kesken yksityiskohtaisesti miten piiskaa oli tullut.

Ja myös näytettävä piiskattu pylly hänelle. Tuollainen toiminnalla ei ollut mitään tekemistä normaalin kasvatuksen kanssa, vaan se oli puhdasta sadismia, kiusantekoa ja mielivaltaa. Oliko näkyvissä muita mielisairauden merkkejä? Mun äidilläni oli tapana nolata poika lasta aina jos vain tuli tilaisuus sille. Olin tehnyt jotain pahaa ja äitini riisui multa alapääni paljaaksi, Ja käski hakemaan vitsan ja seuras tarkasti että käyn hakemassa reippaasti sen vitsan, Ja tuon hänelle sen ja hän aloitti mun piiskaamiseni vaikka ulkona että kaikki jotka olivat paikalla näkisivät sen piiskaamisen.

Pienempänä poikana ollessani pippelini sai olla rauhassa, Mutta 12v jälkeen äitini laittoi sen AINA yläs että kaikki jotka oli paikalla näkivät että pojalla seisoo penis. Tällaista todellakin tapahtui luvuilla paljonkin. Myös aikuisikäiset nuoret naiset joutuivat itse noutamaan vitsan.

Tiedossani ei siltä ajalta ole, että he olisivat noutaneet housuitta vitsan, mutta sen aikaisissa alusvaatteissa kylläkin. Näkijöitä oli, eri ikäisiä ja eri sukupuolta. Kaikki tiesivät, miksi aluspöksyillään nuori nainen haki pihamaalta vitsan. Kipua olisi aiheuttanut lyönnit housujen päälle, mutta mammat olivat tiukkana, aina oli housut riisuttava, näki kuka tahansa.

Vain vitsa oli ainoa. Mammat keskenään hekumoitsivat kasvatuksensa tuloksilla. Parhaiten kasvatuksessa oli onnistunut se perhe, jonka lapset vanhimpana ottivat housunsa pois muiden nähden. Tämä on historiaa eikä märkää fantasiaa. Aikuistuvia tyttäriä vahdittiin vielä n. Jos tanssireissusta paluun määräaika lipsui, oli viisasta palata kotiin vitsan kanssa.

Äiti oli maaniteltava heti antamaan vitsaa, se olisi muuten ollut edessä seuraavana päivänä muiden läsnäollessa. Pojat saivat jo liikkua melko vapaasti, tulla ja mennä. Samanlaista muistan omasta lapsuudestani. Tyttöjä piiskattiin ja rangaistiin enemmän kuin poikia. Tämä johtui sukupuolien rooleista ja malleista. Poikien kohdalla hyväksyttiin tiettyyn rajaan asti, että he ovat hieman villejä ja raisuja.

Pojat ovat poikia, sanottiin. Tyttöjen kohdalla tällaista ei hyväksytty alkuunkaan. Ei raisua käytöstä, ei sopimatonta kielenkäyttöä. Ajan käsityksen mukaan tyttöjen tuli olla kilttejä, hiljaisia, nöyriä ja hyväkäytöksisiä ja korrekteja kielenkäytöltään. Jos ei ollut, niin piiskaa tuli helposti. Ja aina paljaalle pyllylle. Tuohon aikaan kaunis käytös ja kohteliasuus olivat hyveitä.

Niinpä rangaistuksen jälkeen piti niiata ja kiittää kauniisti. Pääasiallisesti äidit heiluttivat vitsaa ahkerasti ja vaativat nöyryyttäviä rituaaleja. Että kiittää ja niiata! Eikö sellainen kohtaus ollut ruotsalaisessa elokuvassa Fanny ja Alexander? Muistaakseni Alexander pokkasi ja kiitti piiskauksestaan isäpuoltaan, piispaa. Kysyi kyllä sisua kiittää pahoinpitelystä!

Ei minulta olisi luonnistunut. Olen itsekin 73 v. Vaikka onhan nolattu toisella tapaa, kun oli saattopoikia tansseista. Kyllä tällainen väkivaltainen kasvatus on tuottanut ainoastaan perinteisiä suomalaisia rettelöitsijöitä.

Se on ollut tyypillistä etenkin työväenluokkaisille perheille. Itse suosin perheessäni vapaata kasvatusta, typerykset kasvattakoot lapsensa vitsalla. Ottamatta asiaan enempää kantaa tiedän, että näistä aikoinaan vitsan kanssa kasvatetuista tytöistä tuli esimerkillisiä ihmisiä ja äitejä.

Tunnen heistä henkilökohtaisesti useita. Tietääkseni he eivät itse ole soveltaneet vitsakulttuuria omien lastensa kasvatuksessa. Heistä taisikin tulla juuri äitejä ja tottelevaisia naisia nyrkin ja hellan väliin. Kyllä tässä maassa miesten mielivaltaa on kasvatuksessa käytetty. Onneksi vitsan käyttö on kriminalisoitu. Akateemisia babysittereitä on maassa ylitse tarpeen, akateemisuus on menneen ajan nostalgiaa.

Sillä ei sinänsä ole mitään itseisarvoa. Taitaa oma koulutuksesi olla jäänyt kansakoulutasolle. Kyllä minä nautin akateemisesta viisaudestani kaikin rinnoin. Oletko itsekin työväenluokkainen naisten alistaja?

Olet duunarivihassasi väärällä palstalla. Kun kysyit, kerron että valmistuin arvostettuun ammattiin 24 vuotiaana, enkä ole alistaja. Olettamuksesi ovat aiheettomia ja todistavat, että "akateemisuudestasi" huolimatta et kykene keskustelemaan. Kun minä en kyllä hoksaa miksi viisas ihminen alentuisi puhumaan noin alistavaan sävyyn jonkun perheen isästä tai äidistä. Älykkyys on eri, eikä sillä ole painoarvoa sosiaalisissa suhteissa, jos älykäs tyyppi on leuhka tai ylimielinen.

Olet varmaankin ymmärtänyt jotakin kertakaikkiaan väärin, koska vaikutat suorastaan tyhmältä! Montako vuotta opiskelit tuon "viisauden" saavuttamiseksi?? Suurimpaan osaan ns akateemisista ammateista riittää keskitasoinen älyllinen suorituskyky.

Joihinkin niistä riittää heikompikin. Ankaran kurittamisen käytäntö saattoi olla seuraamusta sota-ajoista, jolloin miehet olivat rintamalla ja agraariyhteiskunnassa maatilatalous jäi muun perheen hoidettavaksi. Suuri määrä kyntöhevosiakin oli otettu armeijan käyttöön. Maatilojen oli oltava toiminnassa, myös lasten työpanoksella.

Olot varmaankin muistuttivat orjuutta ja keinot karheat. Ajat paranivat ajallaan ja se hitaasti muutti lastenkin kohtelua. Raskaat ajat vaikuttivat ainakin kahteen sukupolveen. Isä ja äiti ottivat multa alapään paljaaksi silloin kun vain se heille passas. Jos oltiin kylässä ja joku kysyi mun vanhemmiltäni, onko pojalla alkanut karvat kasvamaan? Mutta kun tulin isommaksi pojaksi vanhempani järjestivät mulle pillua palkaksi.

Ei voi olla totta! Näin sanotaan karmaisevasta asiasta. Minkälaisia pervoja vanhemmat voivatkaan olla. Entä ne muut aikuiset? Kiihottiko heitä pikku-pojan pippeli?! Tuohan voisi luokitella lapsen hyväksikäytöksi. Itsellä on kolme poikaa aikuisia jo hyvän matkaa , ei tulisi kellään tuttavilla, saatikka itsellä pistää poika näytille!

Mitä tunnet vanhempiasi kohtaan? Oletko muistuttanut heitä asiasta, jos ovat elossa? Nämä ovat sekopäiden kuvitelmia. Totta kuitenkin on, että housujen pois ottaminen niin, että alapää oli täysin paljas, oli jostakin syystä välttämätöntä.

En tiedä missään perheessä piiskatun muuta ruumiinosaa, kuin varta vasten paljaaksi riisuttua pyllyä. Tämä koski myös jo aikuistumassa olevia nuoria naisia ja muiden läsnäollessa. Jos housujen pois ottamisessa viivytteli tai vastusteli, oli seurauksena helposti koko lopun päivää oltava housuitta. Tällaisia perinteitä pitivät eritoten vanhemmat naiset innokkaasti yllä. Käsitys oli niin järkähtämätön, että vaikka lapsella olisi ollut vain uimahousut ja paljasta ihoa riittävästi, oli uimahousut otettava pois että paljaalle takamukselle voitiin antaa vitsaa.

Uskomukset perinteisiin olivat lujat muissakin asioissa. Mun äitini kielsi minua monta kertaa, ja lopuksi mun äidiltäni palo proppu, Se otti multa uikkarit pois ja haki vitsan sen jälkeen sain selkääni naapurin ja hänen tyttönsä silmien edessä. Yleensä tässä tilanteessa puettiin päälle lyhyt paita, että oli jotakin vaatetta päällä, vaikka se ei mitään peittänytkään. Se pikemminkin korosti paljaan kikkelin näkymistä esteettä.

Minä itse ehdotin että tarkistetaan nyt pojan alapää kylä paikassa. Ja syy oli että vanhempani järjestivät seuraavalla kerralla kun pelini taas toimi pillua, ja minä tykkäsin olla alapää paljaana pantavana tai tarkistettavana.

Minun vanhempani ovat jo manan majoilla, ja olen itse omasta mielestäni täysjärkinen. Myöskin mun äidilläni oli tapana aina kuin vain oli mahdollista piiskata poika lasta julkisesti toisten nähden pihalla että muut näkivät että poika saa selkäänsä. Mutta kun mun siskoni oli vuoro saada selkäänsä äitini vei sen sisälle saamaan selkäänsä, ja kun siskon ikä kirjoitettiin kahdella numerolla, niin suljetun oven takana mun siskoni piiskaa sai.

Mutta poika piiskattiin aina tuvassa tai vaikka kylässä, äidin mielestä poikaa piti häpäistä kunnolla niin siintä tulee parempi ihminen. Minä sain vielä 17v selkääni äidiltäni. Jos olisin laittanut sille vastaan hänen rakastajansa olisi antanut mulle kunnolla selkään. Se sano monta kertaa mun kuullen, jos poikasi rupeaa temppuilemaan sano mulle MINÄ annan pojallesi isän kädestä. Äitini rakastajaa minä olen vihannut lähes koko ikäni, kun se kuoli EN mennyt sen hautajaisiin.

Äiti ei pakottanut lähtemään mukaansa silloin. Hän on ainoa ihminen jota olen tosissani vihannut. Luulisi, että jää ikuinen katkeruus mieleen, jos suostui vielä yli vuotiaana vapaaehtoisesti piiskattavaksi. Itse olin niin arka poika kivulle, että räpisköin täysillä vastaan ihan pikkukakarasta alkaen. Noin 12 vanhana ongelma oli ratkaistu, piiskaa ei saatu annettuksi, eikä nyrkilläkään voinut lyödä, silloin oli siirrytty nuhdesaarnakauteen.

Henkinen väkivalta on yhtälailla rikos, mutta kukaan siitä korvaansa lotkauta. Vanhemmilla pitäisi aina olla viimeinen sana keinoilla, joihin ei pysty mankuminen tai muu hermojen viilaus. Yhteiskunta on mennyt alueelle ,joka sille ei kuulu. Lasten hankkiminen yhteiskunnan tarpeisiin vähenee. Yhteiskunta on sahannut poikki oman oksansa. Syntyvyys on jo vähentynyt. Jossakin se alkaa näkyä, kun vanhempien vastuita lisätään ja oikeudet on viety.

Ei uhmakkaita, koskemattomuudestaan tietoisia kakaroita siedä kohta kukaan. Palataanpa vielä luvulle, silloin mukuloita tosiaankin kasvatti koko kylä. Toisenkin mukulaa voi kurittaa, eikä siinä ollut selkäänsä saajalla nokan naputtamista, parempi vain, jos tieto ei mennyt kotiin. Kylän häirikköpojat saivat selkäänsä tarvittaessa naapuriltakin. Vieras kurittaja käytti aina vitsaa. Eli piiskattiin niin kuin pikkukakaroita. Omia mukuloita, ainakin jotkuit, löivät sillä mikä käteen sattui.

Jos joku oli vieraalta selkäänsä saanut, niin kyllä tieto siitä levisi armotta kylällä. Ja ihan varmoja oltiin, että vitsaa se on paljaalle saanut, vaikka olisi vähän isompikin jätkä ollut.

Siiten kun jostakin hunsvotista miesporukassa puhuttiin, niin joku ukko saattoi sanoa, että jouduin minäkin sen kerran piiskaamaan. Sen jälkeen ei ole meillä ainakaan pahojaan tehnyt. Jonkun kylähäirikön piiskaaminen oli kunniakas teko, nykyarvoissa se vastaisi sellaista kiloa penkistä natuna. Ajatus selkäsaunasta noltti keskenkasvuisia kuulijoita, mieletön häpeä, jos sattuisi omalle kohdalle. Eikä sellaisen isännän taloon menty enää edes omanevarkaisiin.

Ei julkista eikä nolaamista, mutta liittyy aiheeseen. Kaksi nuorta naista bussissa, toisella sylilapsi. Kohta on sen ikäinen, että voi antaa vitsaa, sanoi äiti. Sitten nuoret naiset hekottelivat.

Lapsi oli otaksuttavasti poika. Pylly varmaankin kuumotti lukemattomat kerrat. Kyllä minun lapsuudessa oli sellaisia perheitä, jotka piiskasivat vieraiden nähden jälkikasvuaan.

Oli myös taloja, joissa asiasta puhuttiin avoimesti, mutta itse toimitus tapahtui salassa. Oli sellaisiakin paikkoja, että niistä ei kuultu eikä nähty mitään, vaikka piiska heilui. Tyttöjä piiskattiin vanhemmaksi kuin poikia johtui siitä, että saman ikäisen pojan piiskaaminen ei enää onnistunut. Olen itse pelastanut nuorena siskoni isän kynsistä, sisko oli rippikouluikäinen. Tiedän myös tapauksen, jossa parikymppinen tyttö sai piiskaa, kun selvisi kenen kanssa hän seurustelee.

Sen ikäistä poikaa ei enää saa piiskattua. Meitä oli neljän pojan porukka, minä nuorin vuotias. Muut olivat pari vuotta minua vanhempia. Ilmeisesti mint haluttiin karisttaa porukasta. Minä olin rikkonut sääntöjä - se oli ihan pieni juttu, mutta sitä paisuteltiin. Keksivät, että porukan vahvin juttura piiskaa minut, niin pikkulapsille tavataan tehdä.

Toinen avulias aatu kävi hakemassa vitan. Porukan kingi kävi päälleni ihan tosissaan, repi housuni alas, niputti minut tiukkaan otteeseen ja pisti piiskan soimaan. Toimitus kesti kauan ja kaksi muuta kuvaili miltä pojan perse nyt näyttää ja naureskelivat.

Itku siinä minulta pääsi, eikä mikään pyytely auttanut. Ihan kuin piiskaaja olisi ollut jossain hurmoksessa, toimitus kesti ikuisesti. Koskaan en porukkaan palannut ja noita poikia välttelin.

Pian he muuttivat paikkakunnalta pois, armeijaan ja kuka minnekin. Ilmeisesti he eivät kenellekään asiasta puhuneet, ainakaan minun korviin ei ole sellaista kantautunut. Aikaa tuosta kaikesta on kulunut jo yli 50 vuotta, mutta se tulee vieläkin mieleen ja mietin, että mitä tekisin toisin, jos joutuisin tuohon tilanteeseen uudestaan. Syyksi tapahtumalle olen ajatellut myöhemmin, että heillä oli jonkinlainen aavistus minun seksuaalisesta erilaisuudestani.

Näin ainakin muistan omien isovanhempien sanoneen, ja vanhempani jossain määrin toteuttivat tätä oppia. Oman kokemukseni ja kuulemani mukaan äidit olivat avoimempia jakamaan muille uutisia esim. Vaikka meidän vanhemmat ei olleet pahimmasta päästä niin muistan kuinka aina nolotti ja pelotti jos aikuisten puheet kääntyi lasten kasvatukseen: Muistan 7-vuotiaana kuinka äitini kertoi ystävättärelleen kuinka oli aikaisemmin antanut minulle kuivurisua.

Tarkoitus tuskin oli nolata minua mutta seuraavan kerran kun täti tuli vierailulle, pysyttelin visusti piilossa. Perusteena oli, ihan oikein, häveliäisyysyyt. Se ei tietenkään koskettanut minua. Lopputulos; siskoilla oli tiukempaa pitempään, ne oli jatkuvasti arestissa ja valvonnan alla pitempään kuin minä.

Mutta muutama vuosi meni niin että samasta syystä mistä ne istui arestissa, sain minä isältä remmiä. Meillä määrä korvasi laadun, eli en koe että olisi pahasti piiskattu, mutta onhan se lyhytkin selkäsauan aika paljon nöyryyttävämpi rangaistus - varsinkin yläasteen aloittaneelle pojalle.

Äiti tuli joskus huoneeseen katsomaan toimitusta, ja muutenkin kannusti isää pitämään minut kurissa - siskot eivät nähneet, mutta kuulivat kyllä.

Kuten monella muulla täällä, 15v minä sain jo mennä melko vapaasti eikä minua enää kuritettu - siskotytöt sai arestia vielä pitkään senkin jälkeen. Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena. Olin äskettäin suvun juhlissa ja siellä serkku alkoi muistelemaan menneitä ja ilmoitti, että hän on piiskannut minut useammankin kerran.

Minua ei naurattanut, mutta tapahtumat kyllä palasivat mieleen. Varmasti asiasta on supistu ja kohistu juhlien jälkeen ja kaikilla on jo käsitys tapahtumien kulusta. Tapahtuma-aika oli luku, serkku on kymmenisen vuotta minua vanhempi ja 15 senttiä pitempi ja voimaa oli taatusti yhtä paljon kuin miehellä kokoa ja painoa. Helposti hän hintelän murkkupojan nappasi polviensa päälle makaamaan ja paukutteli pakarat helliksi.

Minusta se oli kiusallista koninleikkiä. Tosin moni kavereistani sai oikeitakin selkäsaunoja siihen aikaan. Nykyisin ajattelen, että asiaan liittyi muitakin ulottuvuuksia, noloja tai imartelevia, siihen en ota kantaa. Tietenkin monia kiinnostaa, että kuinka vanhaksi pakaroitani soiteltiin.

Siihen vastaan, että kyllä. Minkä ikäisenä vitsa pitäisi vaihtaa remmiksi, onko yläkouluikäinen liian vanha saamaan vitsaa? Vitsa on mitä paras.

Tehoaa vain paljaalla pyllyllä. Jos oli kotona erimielisyyksiä ja riitoja yms. Mutta, jos, ja kun, tuli tehdyksi kylillä jotain täysin sopimatonta, oli luvassa piiskaa ja siitä muistettiin myös kertoa kaikille mukana olleille. Muistan kerran, kun naapuri vähän kauempaa, tuli kertomaan, että kakarajoukko oli tehnyt jotain ja minä olin siinä mukana, niin äiti sanoi, että hän piiskaa minut siitä hyvästä, ja myös sitten piiskasi.

Oli sitten kulunut jonkin aikaa ja oli sitä porukkaa koolla, niin äiti sanoi kaikille antaneensa minulle piiskaa siitä jutusta. Muutama muukin sanoi saaneensa. Piiskan saaminen ei ollut 50 luvulla niin harvinaista, eikä se ihmeemmin nolottanut. Luokkakaverini naureskeli poikaporukassa jälkikäteen, että oli päässyt näkemään kuinka minua oli piiskattu.

Itse koin saaneeni melko hyvän torjuntavoiton, ei paljoa sattunut eikä kauaa kestänyt. Mutta kaveri selosti kuinka perusteellisesti minut oli piesty. En kuitenkaan kehdannut sanoa, että hän ei oikeasta selkäsaunasta tiedä mitään. Minusta piiskan saannin ankaruudessa oli kolme astetta.

Lievin oli kuvaanollinen kurittaminun eli housut alas ja huoltajan polvelle mahalleen makaamaan. Sen jälkeen pyllyä käsiteltiin hyvin kevyesti. Asia tuli mukulalle selväksi mitä mieltä huoltaja oli asiasta ja häpeällisen tilanteen välttely ohjasi oikeaan suuntaan. Tätä ankarampaan muotoon ei yhdenkään huoltajan olisi pitänyt mennä. Seuraava jo paljon pahempi aste oli kivun tuottaminen samoin menetelmin.

Kolmannessa asteessa kuritukseen liittyi vielä julkinen nolaaminen. Itse olen joutunut julkisesti nolatuksi vielä hyvinkin vanhana, minua uhkailtiin vieraitten kuulten piiskaamisella, vaikka en ollut saanut risua enää vuosiin.